Door de aangekondigde end of life van Magento 1, moeten vele webshops een belangrijke beslissing nemen. In dit artikel benoemen we de grootste voordelen van Magento 2 ten opzichte van  Magento 1.

De ondersteuning vanuit Adobe op Magento 1 stopt per juni 2020, hierover schreven we in ons artikel Magento 1 end of life. Waarom migreren naar Magento 2?

Magento 2 webshop

Door bij Magento 1 te blijven ben je niet alleen een gemakkelijk doelwit voor hackers (denk aan klantgegevens), maar verlies je ook je opgebouwde voorsprong ten opzichte van je concurrentie.
De software van Magento 2 is niet te vergelijken met Magento 1. Natuurlijk was er in het begin de nodige scepsis omtrent Magento 2 en dat werd versterkt door de nodige issues in de eerste versies (2015). Inmiddels voldoet Magento 2 aan de nieuwste coderingsstandaarden, veiligheid en performance. Waar Magento 1 een bewezen open source e-commerce platform is, bewijst Magento 2 (vanaf versie 2.3) een meer dan volwaardige opvolger te zijn.

Voordelen Magento 2

Magento 2 is modern, schaalbaar en biedt veel meer flexibiliteit en maatwerk. Eerlijk is eerlijk: de reden dat je huidige webshop Magento is, zal te maken hebben met de schaalbaarheid. Je hebt vast vele extensies en modules geïnstalleerd, waardoor je makkelijker orders kunt afhandelen, je klanten kortingen kunt geven of hen op een andere manier een prettigere ervaring kunt bieden. Vergeleken met Magento 1 kun je met Magento 2 meer bestellingen per uur verwerken, wat natuurlijk uiterst plezierig is voor je collega’s. Ook zorgt dit voor een fijnere ervaring voor klanten, omdat de responsetijden van de server ook sneller zijn. De samenwerking tussen Adobe en Magento zorgt ervoor dat de ontwikkelingen alleen maar sneller gaan.

Maar welke hoogtepunten mag je nu echt verwachten?

  • Snellere website dankzij full-page cache: De overall pagina snelheid is dankzij de full-page cache gemiddeld 2-3 keer zo snel, vergeleken bij pagina’s zonder full-page cache. Zoals bekend draagt een snellere website bij aan een betere gebruikerservaring en dus meer omzet. Daarnaast is een snelle webshop goed voor je SEO.
  • Moderne en geavanceerde technologie: Magento 1 staat over het algemeen niet bekend om haar snelheid. Het pakket is zwaar en traag en dan is er nog het cachen en indexeren. Dankzij de geüpdate technologie is dit voorbij. Magento 2 wordt standaard geleverd met PHP7, MySQL, Varnish, HTML5, CSS3, RequireJS, Knockout.js en nog veel meer.
  • Gestroomlijnde checkout: Dankzij een nieuwe gebruiksvriendelijke checkout wordt het plaatsen van een bestelling eenvoudiger. Klanten hoeven minder stappen te doen om tot een aankoop over te gaan en tevens is het mogelijk om met slechts één klik een account aan te maken, wat prettig is voor terugkerende klanten.
  • Pagebuilder: Met de nieuwe Page Builder heb je meer mogelijkheden – WYSIWYG.
  • Vernieuwde back-end: Magento 2 betekent niet alleen een betere ervaring voor klanten, maar ook zeker een verbeterde gebruikerservaring voor de gebruikers. De nieuwe back-end is volledig naar eigen wens en voorkeur in te stellen, wat zal zorgen voor een betere en efficiëntere manier van orderafhandeling, productbeheer, contentbeheer, etc.
  • PWA: Progressive Web App (PWA) studio stelt developers in staat om super snelle storefronts te maken. Met PWA is het verschil tussen een webshop en een app steeds kleiner, wat wederom de gebruikerservaring ten goede komt.
  • Mobile first: Mobiel geoptimaliseerde lay outs zorgen voor een betere mobiele ervaring, waarbij we weten dat het aantal mobiele gebruikers jaarlijks toeneemt.

Een migratie naar Magento 2 lijkt voor de hand te liggen. Maar er zijn natuurlijk andere platforms welke je kunt overwegen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op.

Erik Post
Erik Post