In deze turbulente tijd wordt veel verwacht van ons improvisatievermogen. Waar men voor een gezellig avondje uit normaliter de horeca opzoekt, moet men de gezelligheid nu zelf creëren. Toch hoeft dit niet per se te betekenen dat er iedere avond een bord met zelf gekookte aardappelen met broccoli op het menu staat.

Digitale versnelling door covid 19

Platformen als Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo zijn de laatste jaren erg in trek en groeien erg hard. Gemiddeld eten we 1000 maaltijden per jaar per persoon. 10 van die 1000 maaltijden laten we bezorgen, echter zien we dat deze afzet met gemiddeld 15% per jaar toeneemt en dat dit dus een enorme groeimarkt is. Een bestelwebsite voor restaurants is dus zeker de moeite waard.

Veel restaurant eigenaren zijn er bang voor dat hun afzet via bezorging ten koste gaat van bezetting in het restaurant. Echter is het zo dat restaurants die er voor kiezen ook eten te bezorgen gemiddeld hun omzet met 30% zien stijgen. Door het Covid 19 virus is de stijging voor bezorging nog vele malen groter omdat er alleen nog maar afgehaald of bezorgd mag worden maar we hopen dat dit tijdelijk is.

Veel van deze omzet komt nu terecht bij de grote platformen. Het nadeel voor de restaurant eigenaar is dat ze veel provisie moeten afstaan aan deze platformen waardoor hun netto resultaat inzakt terwijl hun omzet wel fors stijgt.

Veel restaurants hebben een vaste groep klanten die elke keer weer via de platformen hun maaltijd bestellen. Als horeca ondernemer moet je dan ook creatief zijn nieuwe klanten te werven via de grote platformen maar de vaste klanten via je eigen kanaal te laten bestellen. Zo kun je realiseren dat als je omzet met 30% toeneemt je netto resultaat met 20% tot 25% toeneemt.

DigiBros heeft een platform gebouwd (bestelwebsite voor restaurants) wat je aan kunt schaffen voor 500 euro en waar consumenten heel erg laagdrempelig hun maaltijd kunnen bestellen en afrekenen. De 1e 5 klanten in april krijgen zelfs 50% korting op deze prijs. Bekijk hem op bestellen.digibros.nl

Sander Steegstra
Sander Steegstra